Tietoa sivusta

Tietoa sivusta

Mikä?

Hiilihelppi – joka kodin ilmastovinkit -sivusto esittelee asuinpaikkasi ja talotyyppisi huomioiden juuri sinulle räätälöityjä vinkkejä ja keinoja vaikuttaa ilmastonmuutokseen, luonnonvarojen säästämiseen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen asumisessa, remontoimisessa ja rakentamisessa. Keinot ja vinkit voi koota omaksi muistilistaksi ja jakaa inspiraatioksi kavereillekin.

Miksi?

Ilmastonmuutos etenee, luonnonvarat ehtyvät ja eliölajeja kuolee sukupuuttoon huolestuttavalla vauhdilla. Elämäntapamme eivät ole kestävällä tasolla. Vaikka tilanne on vakava, on paljon vielä korjattavissa – asumisen mukavuudesta ja kustannuksista tinkimättä. Usein ratkaisut myös parantavat asumisen laatua ja pienentävät sen kustannuksia. Tarvitaan sekä pieniä että suuria tekoja niin kuluttajan arjessa kuin globaalissa politiikassa ja taloudessa. 

Kenelle?

Asunnonhankkijalle, remontoijalle, rakentajalle, kesämökkiläiselle ja kaikille asukkaille  sohvaperunoista ja puuhapeteihin. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa tai paikkaa asua, vaan eri ympäristöissä ja erilaisissa taloissa ja talouksissa on omat ratkaisunsa ympäristökriisin hillitsemiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. 

Kuka?

Hiilihelppi on Suomen luonnonsuojeluliiton / Suomen Luonto -lehden, ympäristöministeriön ja Sitran toteuttama verkkopalvelu. Tekstisisällön on tehnyt Pekka Hänninen / IAH arkkitehtuuritoimisto, kuvituksen Jolanda Jokinen ja verkkosivuston Janne Ahvo / DDR.